Go Back

Juustuga küpsetatud kapsalohud

Total Time20 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 1 keskmise suurusega noore kapsa pea
  • 100 g Džiugase juustu riivituna
  • 50 ml oliiviõli
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • Sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort
  • Veidi mett
  • Veidi tšillihelbeid soovi korral
  • Värsket hakitud tilli
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Lõika kapsast sektorid nii, et kapsajuurikas jääb lehti koos hoidma. Sega väikeses kausis hakitud küüslauk, oliiviõli, sidrunimahl ja veidi riivitud sidrunikoort, mesi ja soovi korral lisa ka tšillihelbeid. Tšilli, muide, sobib kapsaga tegelikult uskumatult hästi.
  • Tõsta kapsasektorid suuremass kaussi ja kalla peale maitsesegu. Sega käte vahel läbi. Nüüd võid toimida kahel moel. Esimene võimalus on kapsast küpsetada ahjuplaadil. Selleks tõsta kapsas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja tõsta eelkuumutatud ahju 200-220 kraadi juurde umbes 8-10 minutiks. Tõsta siis ahjust ja keera kapsasektorid ümber, puista peale juust ja küpseta kapsas veel umbes 5 minutit, kuni juust on sulanud ja hakkab kuldseks muutuma. Tõsta ahjust ja puista peale värsket hakitud tilli.
  • Teine võimalus on kapsast pannil valmistada. Pildil on just pannikapsas. Sel juhul kuumuta keskmisel kuumusel pliidil pann. Tõsta maitsesegus kümmelnud kapsasektorid pannile ja prae mõned minutid, kuni kapsas hakkab kuldseks muutuma. Keera siis kapsalohud ümber, puista peale riivitud juust ja küpseta kaane all veel mõned minutid, kuni juust on sulanud. Serveerides puista peale värsket hakitud tilli.