Go Back

Ploomikook sarapuupähklite ning kuivatatud jõhvikatega

Total Time1 hour 10 minutes
Servings: 10

Ingredients

  • 3 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 50 g sulatatud võid
  • 4 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 sidruni riivitud koor kasuta võimalusel mahesidruneid
  • Näpuotsaga soola
  • 100 g kuivatatud jõhvikaid 2 sl Vana Tallinna likööris leotatud
  • 100 g sarapuupähkleid jämedalt hakituna
  • 12 suuremat ploomi sektoritena
  • Pruuni suhkrut pealeraputamiseks

Instructions

  • Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega juurde sulatatud või. Lisa järgmisena jahu, küpsetuspulber, sidrunikoor, sool ja likööris leotatud kuivatatud jõhvikad.
  • Kalla umbes pool tainakogusest 24-cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi. Laota sinna peale pooled ploomid ja suru ploome veidi taina sisse. Kalla siis peale ülejäänud tainas ja säti sellele ülejäänud ploomid. Suru ploome veidi taina sisse. Puista peale hakitud pähklid ja paar lusikatäit pruuni suhkrut.
  • Tõsta eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde 50-60 minutiks või kuni kook on kuldne ja tikuga keskkohast torgates enam tainast tiku külge ei jää.
  • Jahuta veidi ja serveeri kas vaniljekastme või -jäätisega.