1väiksemca 1 kg kaaluv kõrvits, poolitatuna või sektoritena
30gvõid
1sibulhakituna
3küüslauguküünthakituna
2porgandittükeldatuna
5dlkana- või köögiviljapuljongit
2dl35%-list koort
3dlheledat õlu
100gDžiugase juusturiivituna
Oliiviõli
Soola ja pipart
Serveerimiseks röstitud kõrvitsaseemneid, ürte vm
Instructions
Tõsta poolitatud või sektoriteks lõigatud kõrvits küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Piserda kõrvitsat soola ja pipraga ning tõsta ahju 200 kraadi juurde ca 25-30 minutiks, kuni kõrvitsatükid on pehmed. Tõsta ahjust ja urgitse välja kõrvitsa sisu. Tükelda väiksemaks ja tõsta kõrvale.
Samal ajal kuumuta potis keskmisel kuumusel veidi õli koos võiga. Hauta sibulat, küüslauku ja porgandit mõned minutid. Kalla siis peale puljong, koor ja õlu. Lisa ka kõrvitsa sisu. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda ca 15-20 minutit. Töötle siis supp kas blenderis või saumikseriga kreemjaks ja ühtlaseks ja lisa supile riivitud Džiugas juust. Lase supil veelkord kuuma tõusta, kontrolli maitseid ja vajadusel lisa soola ja pipart.
Serveeri kuumalt ja serveerides puista peale röstitud kõrvitsaseemneid või muud meelepärast.