Go Back

Kanepi verivorstipirukad hapukapsasalatiga

Total Time30 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 300 g Maks ja Moorits kanepi verivorstikesi
  • 200 g võiga pärmi-lehttainast
  • Seesamiseemneid
  • Lahtiklopitud muna pirukate pintseldamiseks
  • Serveerimiseks pohlamoosi

Hapukapsasalat õunte ja pohladega:

  • 500 g hapukapsast
  • 1 suurem magus õun riivituna
  • 1 sibul hakituna
  • Paar peotäit pohli
  • 1-2 tl vedelat mett
  • 2-3 sl rapsi- või oliiviõli

Instructions

  • Verivorstipirukate valmistamiseks rulli pärmi-lehttainas pisut õhemaks ja lõika siis terava noaga ca 2 cm laiused ribad. Keera riba spiraalselt verivorstile ümber. Tõsta ahjuplaadile. Korda sama kõikide verivorstidega. Pintselda pirukaid lahtiklopitud munaga ja puista peale seesamiseemneid. Tõsta eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde 15-20 minutiks kuni pirukad on kuldseks küpsenud. Serveerides paku juurde pohlamoosi.
  • Hapukapsasalati valmistamiseks tõsta kaussi hapukapsas, õun, sibul ja pohlad. Sega omavahel mesi ja oliiviõli ja kalla siis salatile peale. Sega läbi ja maitsesta lõplikult. Vastavalt sellele, kui hapu on hapukapsas lisa mett. Magus maitse aitab haput maitset tasakaalu sättida. Serveeri salatit verivorstipirukate kõrvale.