Go Back

Punase kapsa struudel

Total Time30 minutes
Servings: 8

Ingredients

  • 550 g ehk 1 purk Põltsamaa punast kapsast
  • 400 g võiga pärmi-lehttainast 4 100-grammist tainaplaati
  • 1 punane sibul hakituna
  • 50 g võid
  • 1 lahtiklopitud muna määrimiseks
  • Seesamiseemneid peale puistamiseks

Instructions

  • Kuumuta pann keskmisel kuumusel. Lisa pannile või ja lase sulada. Tõsta pannile või sisse sibul ja hauta vaiksel kuumusel mõned minutid, kuni sibul on kergelt karamellistunud. Tõsta sibul pannilt.
  • Rulli lehttainas jahusel pinnal õhemaks.
  • Sega punane kapsas sibulaga. Tõsta kapsatäidis lahtirullitud taina keskele ja tõsta ääred teineteise peale, et moodustuks piklik “vorstike”. Suru liitekohad otstest kokku ja keera “vorstike” nii ümber, et liitekoht jääb allapoole. Lõika terava noaga ülemisele poolele mõned sälgud, määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 200 kraadi juures ca 20-25 minutit, kuni struudel on pealt kuldne. Jahuta veidi ja lõika siis viiludeks.