Esmalt valmista puljong. Selleks tõsta kondid poti ja kalla peale niipalju vett, et kondid oleksid kaetud. Lase keema tõusta, koori vaht ja alanda kuumus selliseks, et puljong kergelt võbeledes keeb. Lisa ka sibul, loorberileht ja vürtsid. Lisa ka sool. Keeda 1,5-2 tundi või vajadusel ka rohkem. Liha peab olema nii pehme, et kondi küljest piltlikult lahti kukub. Kurna puljong ja puhasta liha kontide küljest. Tõsta kõrvale.
Samal ajal kui puljong keeb, sega riivitud peet äädikaga ja jäta seisma. Nii jääb peedi värv erksam.
Kuumuta pannil õli ja prae vaiksel kuumusel sibulat ja porgandit, kuni need on kergelt karamellistunud. Lisa pannile tomatipüree ja kuumuta ka see pannil läbi.
Kalla puljong potti ja lisa sinna peet ja kapsas. Keeda kümmekond minutit. Lisa nüüd paprika, pannil läbi praetud sibul ja porgand, kartul ja tükeldatud marineeritud tomat. Keeda umbes 7 minutit ja lisa siis ka kurnatud oad. Keeda veel umbes viis minutit. Maitsesta supp soola, pipra ja suhkruga. Borši puhul on oluline hapuka-magusa-soolase õige tasakaal.
Serveerides lisa hapukoort ja puista peale ohtralt hakitud tilli ja rohelist sibulat.