Go Back

Taimsed lihapallid tomatikastmes

Total Time40 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 400 g Thormi pihvimassi
  • 1 sibul hakituna
  • 3 küüslauguküünt hakituna
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • 2-3 sl ketšupit või tomatipastat + 1 sl pihvimassi sisse
  • 1,5-2 dl puljongit
  • ½ -1 tl tšillihelbeid
  • Värsket basiilikut
  • Soola ja pipart
  • Veidi suhkrut
  • Õli praadimiseks

Instructions

  • Vormi Thormi pihvimassist käte vahel umbes 2-3 cm-ise läbimõõduga pallikesed ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures umbes 7-10 minutit. Võid palle ka pannil õli sees praadida. Selleks kuumuta pannil õli ning prae palle umbes 3-5 minutit praadimise ajal lihapalle pannil ringi keerates, et nad igast küljest pruunistuksid. Tõsta pannilt ära.
  • Tomatikastme valmistamiseks kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae sibulat mõned minutid, kuni see muutub klaasjaks. Lisa pannile küüslauk ja kuumuta veel minutijagu. Lisa purustatud tomatid, ketšup ja puljong. Lase keema tõusta ja maitsesta soola, pipra, tšillihelveste ja tibakese suhkruga. Alanda kuumust ja hauta vaiksel kuumusel ca 5-10 minutit. Lisa kastme sisse Thormi pihvimassist pallid, sega kastmega läbi ja hauta kaane all veel mõni minut. Kontrolli veel maitseid. Serveerimisel lisa värskeid ürte basiilikut ja serveeri kas pasta, riisi või köögiviljadega.