Go Back

Külluslik pasha valge šokolaadiga ja kuivatatud marjadega

Cook Time20 minutes
Nõrutamiseks vajalik aeg12 hours
Servings: 8

Ingredients

  • 100 g võid
  • 150 g valget šokolaadi hakituna
  • 600 g teralist kohupiima
  • 2 dl 35%-list koort
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 sl suhkrut
  • Riivitud sidrunikoort kasuta võimalusel ökosidruneid
  • 50 g kuivatatud maasikaid tükeldatuna
  • 50 g kuivatatud jõhvikaid
  • 50 g kuivatatud aprikoose
  • 50 g hakitud mandleid

Instructions

  • Sulata kastrulis või vaiksel kuumusel ja tõsta see siis pliidilt. Lisa sulatatud või sisse hakitud valge šokolaad. Lase šokolaadil sulada, sega ühtlaseks ja jahuta veidi. Vahusta koor 2 sl suhkru ja 1 tl vanillisuhkruga kohevaks vahuks.
  • Tõsta kohupiim kaussi, sega ühtlaseks ja kalla juurde või ja sulatatud valge šokolaadi segu. Lisa ka vahustatud koor ja sega läbi. Riivi juurde sidrunikoor. Haki kuivatatud maasikad, aprikoosid ja mandlid jämedalt. Lisa hakitud marjad koos pähklitega kohupiimasegule. Lisa ka kuivatatud jõhvikad.
  • Aseta sõel kausile ja vooderda 3-4 kordse marliriidega (marlit leiad apteegist). Kalla kohupiimasegu marlile. Tõsta marli servad kohupiimasegule ja aseta sinna peale ka raskus, et rohkem vedelikku välja valguks. Jäta nõrguma kuni järgmise päevani. Järgmisel päeval kummuta pasha taldrikule ja eemalda marli. Kaunista kommide või kuivatatud puuviljadega.