Toekas burger mahlase hakklihapihvi ja grillsalatiga
Total Time27 minutesmins
Servings: 3
Ingredients
4burgerisaia
100gFelixi burgerikastet
4viilu juustu
4kuhjaga supilusikatäit Põltsamaa grillisalatit
Punase sibula rattaid
Salatirohelist
Hakklihapihvid
500gsea delikatesshakkliha või seguhakkliha
1sibulhakituna
2küüslauguküünthakituna
1tšillipiparhakituna, soovi korral
Soola ja pipart
Õli praadimiseks
Instructions
Hakklihapihvide valmistamiseks kuumuta pannil õli ja prae siis keskmisel kuumusel sibulat mõned minutid. Lisa siis küüslauku ja tšillit ja prae veel mõned minutid. Jahuta pannitäis veidi. Tõsta hakkliha kaussi ja lisa siis praetud sibul, küüslauk ja tšilli. Maitsesta soola ja pipraga ning klopi segu ühtlaseks massiks. Töötle massist käte vahel peopesa suurused lapikud kettad ja arvesta nende vormimisel sellega, et küpsedes tõmbub nende läbimõõt väiksemaks. Seega võid vormida pisut suuremad kettad kui on burgerisaia läbimõõt. Tõsta pihvid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, vajuta keskelt lapikumaks, et nad keskelt väga paksuks ei küpseks ja tõsta siis eelkuumutatud ahju 220 kraadi juurde umbes 10 minutiks. Alanda siis kuumust 200 kraadini ja küpseta veel teist samapalju. Võid mõni minut enne küpsemisaja lõppu pihvile juustuviilu tõsta, et see pihvile sulaks. Tõsta ahjust.
Võid burgerisaiu kergelt röstida. Määri siis burgerisaiadele burgerikastet ja säti sinna salatirohelist. Sinna peale tõsta hakklihapihv koos juustuga. Sellele tõsta grillisalatit ja punase sibula rattad ning tõsta peale burgerisaia teine pool. Vajuta kergelt kokku ja serveeri kohe.