Go Back

Mustika-kohupiima purukook

Total Time55 minutes
Servings: 8

Ingredients

Tainas

  • 120 g võid
  • 3 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1/2 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit

Kohupiimatäidis:

  • 400 g teralist kohupiima või kohupiimapastat
  • 3 muna
  • 1-1,5 dl suhkrut
  • 100-150 g hapukoort
  • Veidi sidrunimahla ja riivitud sidrunikoort soovi korral

Instructions

  • Sega esmalt taina jaoks vajalikud kuivained ning lisa siis või. Haki või töötle köögikombainis kõik koostisained segamini. Taigen võiks jääda purune, seda ei ole vaja palliks pigistada.
  • Puista 3/4 taignapurust 26-28 cm läbimõõduga koogivormi põhjale ja vajuta veidi sõrmedega kokku.
  • Kohupiimatäidise jaoks vahusta munad suhkruga. Sega juurde kohupiim, hapukoor ja soovi korral sidrunimahl ja -koor. Kalla segu vormi tainapurule. Sinna peale laota mustikad ja mustikatele laota ülejäänud ¼ tainapurust.
  • Küpseta ca 180 - 200 kraadi juures umbes 35-40 minutit kuni kook on kuldne ja küpsenud.
  • Kui tahad kohe soojalt süüa, siis oleks tark kohupiimale lisada 1-2 spl tärklist. Siis ei ole kohupiimamass nii pehme ja saad ilusama tüki kätte. Samas jääb kook tärklisega veidi vähem mahlane.