Go Back

Kabatšoki ikra ehk krehvtine suvikõrvitsasalat

Total Time50 minutes
Servings: 3 liitrit

Ingredients

  • 3 kg suvikõrvitsaid riivituna
  • 300-500 g tomatipastat
  • 2 dl suhkrut
  • 1-1,5 dl õli mina panin vähem
  • 2 sl soola
  • 5-6 tšillipipra kauna hakituna
  • 2 küüslaugupead riivituna või hakituna
  • Tilli ja/või peterselli hakituna
  • 1 sl 30%-list äädikat
  • 1 tl jahvatatud musta pipart.

Instructions

  • Riivi suvikõrvitsad ning keeda neid umbes 15 minutit, siis lisa tomatipasta, küüslauk, sool, suhkur, õli, hakitud ja seemnetest puhastatud tšillipipar. Soovi korral ka äädikas. Keeda vaiksel tulel ca 20-30 minutit. Lisa veel jahvatatud must pipar ning soovi korral endale meelepäraseid ürte. Kontrolli maitseid, vajadusel lisa veel soola-suhkrut-haput. Kalla steriliseeritud purkidesse ning kaaneta. Säilita jahedas.