Avokaadokreemi, graavilõhe ja vutimunaga röstsaia suupisted
Lihtne alati toimiva maitsekombinatsiooniga suupiste, kus krõbedaks röstitud saial on end sisse sättinud mahe avokaado-toorjuustukreem, graavilõhe (sobib ka külmsuitsulõhe või -forell), vutimuna ja kapparimarjad.
Total Time13 minutes mins
Servings: 3
- 4 viilu röstitud ciabattat või hapusaia
- 1 suurem või 2 keskmise suurusega avokaadot
- 100 g toorjuustu
- Laimimahla
- Soola ja pipart
- 4 viilu graavilõhet või -forelli
- Keedetud vutimune
- Kappareid
- Oliiviõli
Rösti kergelt oliiviõliga piserdatud ciabatta või hapusaia viilud ahjus või pannil krõbedaks.
Töötle avokaado sisu toasooja toorjuustu ja soolaga ühtlaseks massiks. Tõsta röstitud saiadele. Sinna peale tõsta graavilõhe või -forelli õhuke viil. Selle tõsta kooritud ja poolitatud vutimuna. Vutimune tuleks keeta 2 minutit ja 40 sekundit, siis on tulemuseks veel pehme munakollane. Viimistle kapparitega ja nirista peale veidi oliiviõli. Serveeri kohe, sest seistes kipub avokaado pruuniks tõmbuma.