Töötle leib köögikombainis ühtlaseks puruks. Sega sulatatud võiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale. Soovi korral võid leivapõhja 180-200 kraadises ahjus ca 5-7 minutit ka küpsetada, siis muutub tordipõhi kuivemaks. Kui küpsetad tordipõhja, siis jahuta see enne täidise lisamist.
Laota leivast tordipõhja peale viilutatud keedetud kartul.
Valmista täidis. Tõsta želatiinilehe külma vette likku. Vahusta koor. Sega hakitud heeringas, sibul, muna ja kodujuust. Maitsesta soola, pipra ja hakitud tilliga. Sega juurde ka vahustatud koor. Kuumuta paar supilusikatäi külma vett või piima ja sulata selles želatiinilehed. Nirista pidevalt segades želatiin heeringa-kodujuustusegu sisse. Kalla täidis tordipõhjale.
Tõsta jahedasse vähemalt neljaks tunniks kui üle öö. Enne serveerimist tõsta külmast ja kaunista meelepäraste lisanditega.