Kuumuta pannil 2-3 sl oliiviõli. Lisa pannile hakitud sibul ja hauta vaiksel kuumusel kümmekond minutit. Sega aeg-ajalt. Lisa pannile suvikõrvits ning veidi soola. Hauta vaiksel kuumusel 15-20 minutit vahepeal pannitäit segades. Vajadusel lisa pannile veidi vett, kui pannitäis liiga kuivaks tõmbub.
Vahepeal valmista karulaugupesto. Selleks tõsta tükeldatud karulauk, riivitud parmesani või Forte juust, päevalilleseemned, õli ja sool purustajasse või blenderisse ja töötle ühtlaseks.
Keeda spagetid vastavalt pakendi juhistele. Kurna sõelal ja pane veidi pastakeeduvett kõrvale. Maitsesta pannil olevad sibul ja suvikõrvitsad soola, pipra ja sidrunimahlaga. Lisa pannile spagetid ja veidi pastakeeduvett ja sega kõik läbi. Tõsta taldrikule, lisa pastale mõned lusikatäied pestot, täiendavalt riivitud parmesani juustu ja nirista pastale veel oliiviõli. Serveeri kohe