Go Back

Lihtne ja kiire heeringasupp

Total Time20 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 200 g Vici traditsioonilist õlita heeringafileed
  • 30 g võid
  • 2 porgandit tükeldatuna
  • 15 cm jupp porru valget ja helerohelist osa tükeldatuna
  • 2-3 kartulit tükeldatuna
  • 1 liiter kala- või kanapuljongit
  • 4 keedetud muna sektortitena
  • Hakitud tilli ja/või murulauku
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks hapukoort

Instructions

  • Sulata poti põhjas või ja hauta vaiksel kuumusel porrut ja porgandit mõned minutid. Nii muutuvad ka porgandis sisalduv beetakarotiin kehale palju lihtsamini omastatavaks. Kalla peale puljong, lase keema tõusta ja lisa siis potti kartul. Keeda, kuni kartul on peaaegu pehme ja lisa siis ka tükeldatud heeringas. Keeda kuni kartuli on täiesti pehme. Serveerides tõsta taldrikule suppi, lisa ohtralt hakitud maitserohelist, säti supile muna ja serveeri juurde hapukoort.