Go Back

Lihtne rabarberikook kaerahelbekattega

Total Time1 hour 11 minutes
Servings: 8

Ingredients

  • 4-4,5 dl spelta- või nisujahu
  • 1,5-2 dl rafineerimata roosuhkrut
  • ½ tl soola
  • 1 tl soodat
  • 2 dl hapukoort
  • 2 muna lahti klopituna
  • 4-5 rabarberivart vastavalt suurusele, kokku ca 500 g, tükeldatuna

Kaerahelbe-purukate:

  • 50 g võid
  • 1 dl muscovado suhkrut
  • 1 dl kaerahelbeid
  • 1 dl spelta- või nisujahu
  • 1-2 tl kaneeli

Instructions

  • Valmista esmalt purukate. Selleks näpi tükeldatud külm või suhkru, kaerahelveste ja jahuga koos ühtlaseks puruks. Tõsta kõrvale.
  • Koogitaina tegemiseks sega omavahel jahu, suhkur, sooda ja sool. Lisa juurde munad ja hapukoor. Sega ühtlaseks ja lisa siis ka tükedatud rabarber. Kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (ca 30x20 cm või vähemalt 28 cm läbimõõduga ümmargune vorm). Laota ühtlaselt laiali ja kata siis kaerahelbe purukattega.
  • Tõsta eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde 45-60 minutiks. Küpsust kontrolli tikuga. Koogi keskosasse torgatud tikk peab jääma puhtaks. Serveerides paku juurde vanillikastet või -jäätist.