4-5rabarberivartvastavalt suurusele, kokku ca 500 g, tükeldatuna
Kaerahelbe-purukate:
50gvõid
1dlmuscovado suhkrut
1dlkaerahelbeid
1dlspelta- või nisujahu
1-2tlkaneeli
Instructions
Valmista esmalt purukate. Selleks näpi tükeldatud külm või suhkru, kaerahelveste ja jahuga koos ühtlaseks puruks. Tõsta kõrvale.
Koogitaina tegemiseks sega omavahel jahu, suhkur, sooda ja sool. Lisa juurde munad ja hapukoor. Sega ühtlaseks ja lisa siis ka tükedatud rabarber. Kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi (ca 30x20 cm või vähemalt 28 cm läbimõõduga ümmargune vorm). Laota ühtlaselt laiali ja kata siis kaerahelbe purukattega.
Tõsta eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde 45-60 minutiks. Küpsust kontrolli tikuga. Koogi keskosasse torgatud tikk peab jääma puhtaks. Serveerides paku juurde vanillikastet või -jäätist.