Go Back

Ahjukartul kodujuustu ja külmsuitsulõhe täidisega

Total Time1 hour 10 minutes
Servings: 2

Ingredients

  • 2 suuremat kartulit pestuna
  • 200 g kodujuustu
  • 2-3 sl hapukoort
  • 160 g Viči õrnsoolalõhet õhukeste viiludena
  • 2 sl kappareid
  • Soovi korral keedetud muna
  • Õli
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Pese kartulid hoolega, piserda õli ja soolaga, torka kartulisse kahvli või noaga mõned augud ning küpseta 180-kraadises ahjus ca 1 tund, kuni kartul on pehme. Võid kartuleid vahepeal keerata, et and ühtlaselt küpseksid. Sega kodujuust hapukoorega ja vajadusel lisa ka veidi soola. Tõsta kartulid ahjust, tee kartulitesse ristlõige ja suru pisut kartuli sisu välja. Tõsta sinna peale kodujuustu ning sinna peale säti õrnsoolalõhe viilud. Viimistle kapparitega ja soovi korral säti kõrvale veel keedetud muna. Serveeri kohe. Hästi sobib sinna juurde veel värske soolakurk.