Go Back

Poké kauss riisi, köögiviljade ja lõhe või krevetiga

Total Time15 minutes
Servings: 2

Ingredients

  • Kikkomani Poké kastet
  • 1 Rooma salati pea
  • 1 porgand peenikeste ribadena
  • 200 g punast sibulat peenikeste ribadena
  • 2 lühikest kurki viilutatuna
  • 4-5 redist viilutatuna
  • 200 g basmati riisi
  • 1 avokaado poolitatuna ja viilutatuna
  • 200 g edamame ubasid

Ponzu kastmes kiirmarineeritud lõhe:

  • 250 g hästi värsket lõhefileed
  • 2 sl Kikkomani Ponzu kastet
  • 2 tl Kikkomani sojakastet
  • 1 tl seesamiõli soovi korral

Küüslaugukrevetid:

  • 200 g kooritud tooreid hiidkrevette
  • 2 küüslauguküünt hakituna
  • Veidi tšillihelbeid
  • Soola ja pipart
  • Oliiviõli

Instructions

  • Valmista esmalt lõhefilee. Selleks lõika terava noaga lõhefileest õhukesed viilud. Seda kausis Ponzu kaste, seesamiõli ja sojakaste. Säti lõheviilud taldrikule. Kalla peale kaste. Jäta umbes 10 minutiks seisma.
  • Küüslaugukrevettide valmistamiseks kuumuta pannil õli. Lisa hakitud küüslauk ja tšilli. Kuumuta korra läbi ja lisa siis pannile krevetid. Prae kiirelt läbi kuni krevetid on värvi muutnud. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale.
  • Kausitoidu jaoks rebi Rooma salat väiksemaks ja jaota kahe kausi vahel. Lisa kaussi riis, köögiviljad ja kas kiirmarineeritud lõhefilee või krevetid. Nirista peale Kikkomani Poké kastet või serveeri seda kausitoidu kõrvale. Viimistle kausitäis seesamiseemnete ja värskete võrsete või idudega.