Go Back

Salat noore kartuli, külmsuitsulõhe ja koorekastmega

Total Time15 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 160 g Viči külmsuitsulõhet õhukeste viiludena
  • 600 g noort või delikatesskartulit keedetuna
  • 1 Rooma salati pea väiksemaks rebituna
  • 10 redist õhukeste viiludena
  • 2-3 lühikest kurki õhukeste viiludena
  • 200 g aedubasid
  • 4 keedetud muna
  • Värsket tilli

Salatikaste:

  • 4 sl oliiviõli
  • 1-2 sl veiniäädikat või sidrunimahla
  • 1-2 tl sinepit
  • 1 tl suhkrut
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees. Nõruta ja jahuta. Tükelda. Keeda ka aedubasid soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Jahuta külma vee all ja vajadusel tükelda.
  • Sega kokku koorekastme ained.
  • Rebi Rooma salat väiksemateks tükkideks ja sega kartulite, kurgi ja redisega. Kalla peale koorekaste ja sega läbi. Laota taldrikutele. Säti sinna veel lisaks lõhefilee, aedoad ja viimasena säti troonima keedetud muna. Puista peale ohtralt hakitud tilli ja serveeri kohe.