Go Back

Sushimuffinid lõhega

Total Time40 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 4 Japanese Choice nori lehte neljaks lõigatuna
  • 2 dl Japanese Choice sushi riisi
  • Näpuotsaga soola
  • 2 sl Japanese Choice sushi äädikat
  • 1 tl suhkrut

Kiirmarineeritud lõhefilee:

  • 200 g lõhefileed
  • 3-4 sl Japanese Choice sojakastet
  • 1 tl suhkrut
  • 2 sl Japanese Choice sushiäädikat
  • Väike sorts seesamiõli
  • Serveerimiseks wakame vetikat sojakastet, seesamiseemneid, hakitud rohelist sibulat ja soovi korral vürtsikat majoneesi

Instructions

  • Alusta riisi keetmisest. Pese sushiriis hoolikalt sõelal läbi. Leota külmas vees 10 minutit ja pese veelkord läbi. Kalla potti ning lisa 2 dl külma vett koos näpuotsatäie soolaga. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda 15 minutit. Tõsta pott pliidilt ja jäta veel 5-10 minutiks seisma. Tõsta riis kaussi ja jahuta toatemperatuurile. Kuumuta 2 sl sushiäädikat koos suhkruga potis kuni suhkur on sulanud. Jahuta veidi. Kalla äädikasegu keedetud riisile ja töötle riis kohevaks. Jahuta riis toatemperatuurini.
  • Lõhefilee valmistamiseks tükelda lõhefilee kuubikuteks ja sega siis sojakastme, suhkru, sushiäädika ka seesamiõliga. Jäta veidikeseks maitsestuma.
  • Pritsi või pintselda muffinivormid kergelt õliga.
  • Tõsta 1-2 sl riisi norilehele. Suru ühtlaseks ja suru siis norileht koos riisiga muffinivormi. Sinna peale tõsta marineeritud lõhefileed. Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde umbes 15 minutiks, kuni pealispind hakkab pruunistuma. Võid kasutada küpsetamise lõpus paar minutit ka grillrežiimi, mis annab krõbedama tulemuse. Tõsta ahjust, tõsta muffinitele wakame vetikat, hakitud rohelist sibulat, seesamiseemneid ja serveeri juurde sojakastet, vasabit ja vürtsikat majoneesi. Naudi!