Go Back

Sushitort lõhe ja avokaadoga

Total Time30 minutes
Servings: 6

Ingredients

  • 3,5 dl Japanese Choice sushi riisi
  • Näpuotsaga soola
  • 3 sl Japanese Choice sushiäädikat
  • 3 tl suhkrut
  • 2 norilehte
  • 2 avokaadot koorituna ja viilutatuna
  • 500 g graavilõhefileed viilutatuna
  • Kooritud krevette
  • Serveerimiseks värsket kurki õhukeste ribadena
  • 1 dl Japanese Choice sojakastet
  • 50 g Japanese Choice ingverit
  • Wasabi pastat serveerimiseks

Instructions

  • Alusta sushi valmistamist riisi keetmisest. Pese sushiriis hoolikalt sõelal läbi. Leota külmas vees 10 minutit ja pese veelkord läbi. Kalla potti ning lisa 3,5 dl külma vett koos näpuotsatäie soolaga. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda 15 minutit. Tõsta pott pliidilt ja jäta veel 5-10 minutiks seisma. Tõsta riis kaussi ja jahuta toatemperatuurile. Kuumuta 3 sl sushiäädikat koos suhkruga potis kuni suhkur on sulanud. Jahuta veidi. Kalla äädikasegu keedetud riisile ja töötle riis kohevaks. Jahuta riis toatemperatuurini.
  • Vooderda ca 22 cm läbimõõduga koogivorm või sobiva kujuga kauss kilega. Lõika nori lehte sama suureks ümaraks kettaks nagu on koogivorm või kauss.
  • Laota kolmandik keedetud riisist koogivormi või kausi põhja. Patsuta ühtlaseks ja laota sinna peale norileht, mille peale säti järgmine kolmandik keedetud riisist. Sinna peale säti viilutatud avokaado ja pool lõhefileest. Viimasena peale laota ülejäänud riis. Patsuta kõik ühtlaseks ja suru kokku. Kalluta siis koogivorm kummuli taldrikule ja eemalda toidukile. Kaunista pealmine kiht lõhefileega. Säti sinna kaunistuseks kartulikoorimisnoaga kurgist tõmmatud ja rulli keeratud kurgiviile, krevette, ingverit, seesamiseemneid jm.
  • Serveerimisel sega sojakaste wasabi pasta ja paku tordi kõrvale. Tordi juurde paku ka täiendavalt ingverit.