Go Back

Sügisene köögivilja-läätsesupp

Total Time45 minutes
Servings: 6

Ingredients

  • 1 sibul hakituna
  • 2 porgandit tükeldatuna
  • 2-3 sellerivart tükeldatuna
  • 1 punane paprika tükeldatuna
  • 2-3 küüslauguküünt tükeldatuna
  • 3 dl läätsesid
  • 1 tl vürtsköömneid
  • 1 tl suitsutatud paprika pulbrit
  • 1 tl jahvatatatud koriandrit
  • 1 tl jahvatatud kurkumit
  • 800 g hästi küpseid tomateid hakituna või 2x400 g purustatud tomati konservi
  • 1 liiter köögiviljapuljongit
  • Serveerimiseks röstitud seemneid ja hakitud peterselli
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Kuumuta poti põhjas oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisa potti sibulad ja hauta 3-4 minutit. Lisa siis potti porgand, seller, paprika ja küüslauk ja hauta segades veel umbes sama kaua. Lisa siis pestud läätsed, vürtsköömned, paprika, koriander ja kurkum. Kuumuta kõik koos läbi mõne minuti jooksul kuni vürtsid muutuvad aromaatseks. Kalla siis potti tükeldatud tomat või tomatikonserv ja puljong. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja hauta vaiksel kuumusel umbes pool tundi kuni läätsed on pehmeks keenud ja supp paksenenud.
  • Serveerides lisa supile röstitud seemneid ja värskeid hakitud ürte.
  • Nipp! Võid osa supist püreestada, siis saad tulemuseks väga mõnusa paksema tummise leemega supi.