Go Back

Kohvimaitseline šokolaadi-toorjuustukook

Total Time1 hour 15 minutes
Servings: 10

Ingredients

Koogipõhi:

  • 150 kakaoküpsiseid
  • 50 g võid

Toorjuustu vahekiht:

  • 250 g tumedat 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
  • 400 g toorjuustu
  • 1-1,5 dl suhkrut
  • 2x30 ml Merrild Barista Cremoso ubadest valmistatud kanget espressot
  • 4 tk suuremat muna

Šokolaadi-kohvikate:

  • 1 dl 35%-list koort
  • 150 g tumedat 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
  • 30 ml Merrild Barista Cremoso ubadest valmistatud kanget espressot
  • 2 sl Vana Tallinna likööri soovi korral
  • Kaunistamiseks pohli vaarikaid, mustikaid või ka riivitud šokolaadi

Instructions

  • Põhja valmistamisek pururusta köögikombainis kakaoküpsised. Sulata või. Sega või ja küpsisepuruga ning vajuta saadud purusegu 24cm-se läbimõõduga lahtikäikva koogivormi põhjale. Küpseta 180 kraadi juures ca 5 minutit. Jahuta.
  • Toorjuustukihi valmistamiseks haki šokolaad väikesteks tükkideks ning sulata veevannil või mikrolaineahjus.
  • Sega omavahel toasoe toorjuust, suhkur ja kohv kuni ühtlase massi moodustumiseni. Sega ükshaaval sisse munad, nirista siis pidevalt segades sulatatud šokolaad. Sega läbi ja kalla eelküpsetatud põhjale, Küpseta 170 kraadi juures ca 1 tund. Jahuta täielikult.
  • Katte jaoks kuumuta pliidil koor ja lisa tükeldatud šokolaad. Lase šokolaadil sulada, sega läbi ja lisa ka espresso kohv. Sega ühtlaseks, lase veidi jahtuda ning kalla jahutatud koogile. Lase kattel külmas korralikult taheneda.
  • Tõmba koogi ääred vormi serva küljest lahti ning libista suurema noa või spaatli abil kook koogialusele. Kaunista marjade või riivitud šokolaadiga.