Go Back

Spinati ja kolme juustuga täidetud spagettkõrvits

Total Time1 hour 20 minutes
Servings: 2

Ingredients

  • 1 spagettkõrvits
  • 3 küüslauguküünt hakituna
  • 200 g spinatit
  • 150 g toorjuustu
  • 200 g fetajuustu
  • 100 g riivitud parmesani
  • Serveerimiseks röstitud piiniaseemneid ja värsket tüümiani
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Poolita spagettkõrvits. Piserda kõrvitsapoolikuid oliiviõli ja soolaga ja tõsta ahju 200 kraadi juurde sõltuvalt kõrvitsa suurusest 45-60 minutiks.
  • Sel ajal, kui kõrvits ahjus küpseb, valmista täidis. Selleks kuumuta pannil keskmisel kuumusel veidi oliiviõli ja kuumuta siis õli sees hakitud küüslauku umbes minutijagu. Lisa spinat ja lase sel kokku haududa. Lisa ka toorjuust ja lase sellel pannil sulada. Maitsesta pannitäis soola ja pipraga. Tõsta kõrvale.
  • Tõsta kõrvits ahjust välja, lase veidi jahtuda ja kraabi siis kahvliga kõrvitsasisu lahti. Sega kõrvitsasisu spinati-toorjuustu seguga. Lisa kõrvitsapoolikule tükeldatud fetajuust ja puista siis kõik riivitud parmesaniga üle. Tõsta 200 kraadisesse ahju 15-20 minutiks või seni, kuni täidise pind on kuldseks küpsenud ning juust sulanud.
  • Tõsta ahjust, puista peale röstitud piiniaseemneid ja värsket tüümiani ning serveeri kohe.
  • Söö täidist otse kõrvitsapoolikust kahvliga täitist välja õngitsedes.