Go Back

Rootsi heeringa-peedi jõulusalat sinepi-tillikastmega

Total Time15 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 2 Viči heeringafileed ribadena (sobib nii klassikaline kui roosa heeringas)
  • 1 punane sibul poolratastena
  • 1 hapukas õun ribadena
  • 1 marineeritud kurk ribadena
  • 2-3 keedetud kartulit ribadena
  • 3-4 keedetud peeti ribadena
  • Salatirohelist nt lehtpeedi lehti
  • Soola ja pipart

Sinepi-tillikaste:

  • 2 sl magusamat Rootsi tüüpi sinepit
  • 1 sl teralist Dijon tüüpi sinepit
  • 2 sl suhkrut
  • Poole sidruni mahl
  • 1 sl punase veini äädikat
  • 1 sl sojakastet
  • 1,5 dl rapsiõli
  • 1 sl vett vajadusel
  • Punt tilli

Instructions

  • Salatikastme valmistamiseks sega kokku kõik salatikastme ained peale tilli. Sega, kuni suhkur on lahustunud. Kui kaste tundub liiga paks, võid seda veega veidi vedelamaks segada. Lisa hakitud till ja sega kõik ühlaseks. Tõsta kaste tunniks-paariks külmkappi, et maitsed seguneksid.
  • Sega kausis kõik salati koostisained. Sega ettevaatlikult läbi ja nirista siis peale osa sinepikastmest. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta salatikaussi või -taldrikule ja paku veel juurde salatikastet.