Go Back

Pidulik jõuluheeringas krevettidega kooreses kastmes

Total Time10 minutes
Servings: 6

Ingredients

  • 240 Viči roosat või traditsioonilist heeringat
  • 250 g kooritud krevette
  • 1 dl paksemat hapukoort
  • 0,5 dl majoneesi
  • 1 sl riivitud mädarõigast
  • Väike punane sibul hakituna
  • Sidrunimahla
  • Hakitud tilli
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks rukkinööpe või näkileiba soovi korral ka kalamarja

Instructions

  • Tükelda heeringas ja tõsta kaussi. Lisa krevetid. Võid osa krevette ka kaunistamiseks jätta. Sega omavahel hapukoor, majonees, mädarõigas, hakitud sibul ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla kaste heeringa ja krevetide peale ja sega läbi. Tõsta heeringa-krevetisalat rukkinööpidele. Kaunista eelnevalt kõrvale tõstetud krevettidega, soovi korral ka kalamarja ja tillioksaga. Serveeri kohe.
  • Mõnusalt mahedamaitselisel heeringaga peedisalatil kasukal on meie jõulu- ja aastavahetuslaual alati oluline koht olnud, aga samadest salati komponentidest võib teha ka kasukarulli, kus saa salat on rulli keeratud. Pidulauale sobib selline salat hästi, sest nii saab igaühele lõigata paraja ja peediraamistuses viilu, kus südameks heeringas. Sellist rullikeeratud kasukat ära liiga palju varem valmis tee, sest muidu hakkab peedist liigselt vedelikku välja nõrguma. Igale lõigatud viilule võid veel täiendavalt heeringat ja keedetud muna peale sättida.