Serveerimiseks rukkinööpe või näkileibasoovi korral ka kalamarja
Instructions
Tükelda heeringas ja tõsta kaussi. Lisa krevetid. Võid osa krevette ka kaunistamiseks jätta. Sega omavahel hapukoor, majonees, mädarõigas, hakitud sibul ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla kaste heeringa ja krevetide peale ja sega läbi. Tõsta heeringa-krevetisalat rukkinööpidele. Kaunista eelnevalt kõrvale tõstetud krevettidega, soovi korral ka kalamarja ja tillioksaga. Serveeri kohe.
Mõnusalt mahedamaitselisel heeringaga peedisalatil kasukal on meie jõulu- ja aastavahetuslaual alati oluline koht olnud, aga samadest salati komponentidest võib teha ka kasukarulli, kus saa salat on rulli keeratud. Pidulauale sobib selline salat hästi, sest nii saab igaühele lõigata paraja ja peediraamistuses viilu, kus südameks heeringas. Sellist rullikeeratud kasukat ära liiga palju varem valmis tee, sest muidu hakkab peedist liigselt vedelikku välja nõrguma. Igale lõigatud viilule võid veel täiendavalt heeringat ja keedetud muna peale sättida.