Go Back

Juustune pirukas suitsulõhe ja porruga

Total Time45 minutes
Servings: 8

Ingredients

  • 300 g võiga pärmi-lehttainast
  • 30 g võid
  • 15-20 cm jupp porulauku valge ja heleroheline osa
  • 200 g kuumsuitsulõhet väiksemaks tükeldatuna
  • 2 muna
  • 2 dl 35%-list koort
  • 2-3 sl kappareid
  • 100 g Džiugase juustu riivituna
  • Soola ja pipart
  • Hakitud värsket tilli

Instructions

  • Alusta porrulaugu hautamisest. Selleks kuumuta pliidil pann vaiksel kuumusel, sulata pannil või ja hauta hakitud porrulauku 7-10 minutit, kuni see on muutunud klaasjaks ja pehmeks. Tõsta kõrvale.
  • Rulli tainas pisut õhemaks ja vooderda tainaga pirukavormi põhi ja küljed. Tõsta sinna peale võis hautatud porrulauk ja laota sinna väiksemateks tükkideks rebitud suitsulõhe. Puista kala peale kapparid ja pudista osa riivitud juustust. Lisa ka hakitud värsket tilli.
  • Klopi munad lahti ja kalla juurde koor. Maitsesta soola ja pipraga ja sega läbi. Kalla pirukavormi ja laota sinna peale ülejäänud riivitud juust.
  • Tõsta ahju 200 kraadi juurde ja küpseta ca pool tundi või kuni pirukas on kuldne ja täidis tahenenud. Serveerimisel puista peale veel hakitud tilli ja lase enne taldrikule tõstmist veidi jahtuda ja taheneda.