Go Back

Heeringatarrendi suupisted mustal leival

Prep Time20 minutes
Tarretumiseks vajalik aeg3 hours
Total Time3 hours 20 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 2 VIČi roosat heeringafileed
  • 1 suurem keedetud porgand hakituna
  • 1 punane sibul hakituna
  • 2 keedetud muna
  • 2 želatiinilehte
  • 100 g majoneesi
  • 50 g hapukoort
  • Soola ja pipart
  • Hakitud murulauku või tilli
  • Veidi mädarõigast
  • Serveerimiseks musta leiba

Instructions

  • Haki üks heeringafilee ja teine filee tükelda ca 1,5 cm jämedusteks tükkides. 1 muna haki ja teine viiluta. Tõsta kaussi hapukoor ja majonees. Leota želatiinilehti külmas vees mõni minut ja sulata siis väheses koguses vees või puljongis. Sega želatiini sisse veidi majoneesi-hapukooresegu ja kalla see siis kõik majoneesi-hapukoore sisse. Sega läbi ja lisa sinna sisse ka hakitud heeringas, porgand, sibul ja muna. Maitsesta soola, pipra ja mädarõikaga ning lisa hakitud tilli või murulauku. Vooderda muffinipann kilega ja jaota segu kuue muffinivormi vahel ära. Tõsta jahedasse paariks tunniks kuni üle öö.
  • Lõika sobiva suurusega vormiga õhukesest leivaviilust rattad. Soovi korral rösti neid ahjus krõbedamaks. Määri igale leivaviilule veidi majoneesi või võid, et tarrend maha ei libiseks ja tõsta igale leivaviilule siis heeringatarrend. Säti sinna peale keedetud muna viil ja roosa heeringa tükk. Kaunista veel peeneks hakitud porgandi ja maitserohelisega.