Go Back

Kartuli-rukkijahupõhjal heeringapirukas peedi ja porruga

Total Time1 hour 30 minutes
Servings: 8

Ingredients

  • 240 g VIČI heeringafileed
  • 2 keedetud peeti viilutatuna
  • 30 g võid
  • 1 porrulaugu valget ja helerohelist osa viilutatuna
  • 3 dl 35%-list koort
  • 3 muna
  • Värsket hakitud tilli
  • Veidi värsket või kuivatatud tüümiani
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart

Kartuli-muretainas:

  • 150 g keedetud kartuleid koorituna
  • 150 g rukkijahu
  • 100 g võid
  • 0,5 tl soola
  • Veidi vett vajadusel

Instructions

  • Alusta porrulaugu hautamisest. Selleks sulata pannil või ja kuumuta porrulauku koos tüümianiga vaiksel kuumusel kümmekond minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale.
  • Sega peediviilud oliiviõli ja tüümianiga. Klopi munad lahti ja sega koorega. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Taina valmistamiseks töötle köögikombainis rukkijahu, kartul, või, sool ühlaseks massiks. Vajadusel lisa külma vett, et moodustuks tainapall. Tõsta tainas 30 minutiks külmkappi. Vajuta siis tainas 24-26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele. Kata tainas raskusega (kuivatatud herned, riis või spetsiaalsed keraamilised küpsetusraskused) ja küpseta 200 kraadi juures 5 minutit, eemalda siis raskus ja küpsetuspaber ning küpseta mõni minut veel, kuni taina pind on kuiv, aga mitte pruunistunud.
  • Tõsta ahjust välja ja laota tainale eelnevalt hautatud porrulauk. Sinna peale tõsta tükeldatud heeringas. Puista peale hakitud tilli. Laota heeringale peediviilud. Kalla peale muna-kooresegu. Tõsta eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde 30-40 minutiks. Enne lahtilõikamist lase veidi taheneda. Serveerides puista peale hakitud värsket tilli.