Go Back

Spargel pošeeritud muna ja parmesaniga

Total Time10 minutes
Servings: 1

Ingredients

  • 6-8 sparglivart
  • 1 muna
  • Parmesanilaaste
  • Dava sidruniga spreiõli
  • Soolahelbeid
  • Värskelt jahvatatud musta pipart

Instructions

  • Muna pošeerimiseks nõruta NB! värske muna sõelal, et eralduks üleliigne vedel munavalge. Tõsta muna väikesesse kaussi või tassi. Kuumuta vesi keemiseni ja lisa sinna sisse sortsuke veiniäädikat. Alanda kuumust nii, et vesi ei keeks suurte mullidega, need lõhuvad muna laiali. Võid tekitada kastrulis vee sisse ringjate liigutusega kerge tsentrifuugi. Libista muna sinna tsentrifuugi sisse ja keeda vaikselt keevas vees minut-paar või seni, kuni valge on hüübinud ka kollane veel mõnusalt vetruv. Tõsta vahukulbi abil veest välja ja nõruta majapidamispaberil.
  • Spargli valmistamiseks puhasta spargel, vajadusel koori spargli alumine puitunud osa ja tõsta siis kas kuumale pannile, 200-kraadisesse ahju või grillile mõneks minutiks.
  • Serveerides tõsta taldrikule spargel, puista peale veidi soolahelbeid ja värskelt jahvatatud musta pipart. Lisa taldrikule parmesanilaaste ning lisa ka pošeeritud muna. Serveeri kohe.