Valmista spargel. Puhasta ja vajadusel koori spargli alumine puitunud osa. Piserda spargleid sidrunimaitselise õliga ja küpseta kuumal pannil, ahjus 200-kraadi juures või grillil paar minutit. Ära üle küpseta.
Keeda muna 6 minutit. Jahuta külma vee all. Koori ja poolita
Krutoonide valmistamiseks rebi saiaviilud väiksemateks tükkideks. Laota ahjuplaadile, piserda küüslaugumaitselise õliga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures mõne minuti jooksul krõbedaks. Jahuta.
Kastme valmistamiseks töötle kõik kastme koostisained köögikombainis ühtlaseks. Vajadusel maitsesta kaste soola ja pipraga. Ole soola lisamisel ettevaatlik, kuna anšoovis on ka tugevalt soolase maitsega.
Rebi Rooma salat väiksemateks tükkideks ja sega salatikastmega. Laota salat taldrikutele. Säti sinna juurde krutoonid, spargel, muna ja poolitatud kirsstomatid. Tõmba kartulikoorimisnoaga parmesanilaastud ja lisa ka need. Viimistle salat värskelt jahvatatud musta pipraga.