Go Back

Sinepi-rosmariini marinaadis hanger steik

Marineerimiseks vajalik aeg2 hours
Total Time2 hours 25 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 1 kg hanger steiki
  • 2 tl tavalist või kadakamarja sinepit
  • 1 sl palsamiveiniäädikat
  • 1 sl värsket hakitud rosmariini
  • 1 sl küüslaugupastat või 3-4 hakitud küüslauku
  • Soola ja pipart
  • 1 dl õli

Instructions

  • Sega kausis või blenderis sinep, palsamiveiniäädikas, rosmariin, küüslauk ja õli. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta steik sinna marinaadi mõneks tunniks kuni üle öö.
  • Kui tõstsid steigi külmkappi, tõsta see tund enne küpsetamist toatemperatuurile. Eemalda majapidamispaberiga üleliigne marinaad.
  • Kuumuta pannil veidi õli ja aseta siis steik korralikult kuumale pannile. Võimalusel kasuta lihatemperatuuri. Küpseta steiki mõlemalt poolt kokku umbes 10 minutit või vastavalt sisetemperatuurile. Küpsemise aeg sõltub steigi paksusest.
  • Tõsta siis steik pannilt ära ja lase 10 minutit seista enne kui steigi viiludeks lõikad.
  • Juure võid valmistada chimichurri kastme õlist, hakitud šalottsibulast, veiniäädikast, hakitud petersellist, tšillist ja küüslaugust.