Go Back

Shakshouka lambalihaga hinkaalidega

Total Time30 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 1 pakk Viči lambalihaga hinkaale
  • 1 suurem sibul hakituna
  • 1-2 küüslauguküünt
  • 3 paprikat sisu eemaldatud ja ribadeks lõigatuna
  • 1 peeneks hakitud tšillipipar
  • 2 sl pruuni suhkrut
  • 1 sl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl suitsutatu paprika pulbrit
  • 1 loorberileht
  • 2 sl värsket hakitud koriandrit
  • 2 sl värsket hakitud peterselli
  • 4 hästi küpset tomatit hakituna või 1 purk tomateid omas mahlas
  • 1-1,5 dl vett
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks

Instructions

  • Kuumuta õli keskmisel kuumusel pannil. Hauta pannil sibulat mõned minutid kuni see on klaasjas. Lisa paprikaribad, hakitud tšilli, küüslauk, suhkur ja hakitud ürdid ning hauta umbes 10 minutit.
    Lisa tükeldatud tomat, sool ja pipar ning vesi ning hauta vaiksel tulel veel ca 15 minutit, kuni vesi on veidi aurustunud ning moodustunud on parajalt paks kaste.
    Nüüd võid teha nii, et keedad esmalt hinkaale soolaga maitsestatud vees 6 minutit ja tõsta siis järelküpsema kastme sisse. Võid hinkaalid ka kohe kümnekonnaks minutiks kaane alla pannile tomatikastmesse küpsema panna, kuid siis jälgi, et vedelikku oleks piisavalt ja vajadusel lisaveel veidi vett või puljongit. Hauta, kuni hinkaalid on pehmed ja läbiküpsenud.
    Serveerides lisa hakitud värsket koriandrit ja peterselli.