Go Back

Sri Lanka kanakarri

Total Time45 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 2-3 sl kookosrasva
  • 1 sibul hakituna
  • 4 küüslauguküünt hakituna
  • Jupp ingverit hakituna
  • 2 sl Sri Lanka karripulbrit* või Madrase karrit
  • 1 kaneelikang
  • ½ tl soola
  • 1 sl paprikapulbrit NB! mitte suitsutatud paprikapulbrit
  • 1 tl tšillipulbrit kui soovid särtsakamat variant
  • Paari kuivatatud tšillit
  • 6-7 karrilehte* või 2 loorberilehte
  • 1 kg kana nt 500 g pooltiibu ja 500 g nahata ja kondita kintsuliha
  • 4-5 kirsstomatit või 1 tavaline tomat hakituna
  • 1-2 tl pruuni suhkrut
  • 2 tl laimimahla
  • 2 dl kookoskoort või -piima
  • 1 dl vett

Instructions

  • Tükelda kana parajateks tükkideks. Kanatükid peaksid olema enam-vähem ühesuurused, et nad võrdselt läbi küpseksid.
  • Sulata pannil 2 sl kookosõli ja hauta selles hakitud sibulat mõned minutid. Lisa siis pannile küüslauk ja ingver ja hauta veel mõned minutid. Ära pruunista. Lisa pannile vürtsid (Sri Lanka või Madrase karripulber*, sool, tšillipulber või kuivatatud tšillid, paprikapulber ja kaneelikang). Kuumuta läbi kuni vürtsid aromaatseks muutuvad. Lisa siis pannile tükeldatud kana, karrilehed* ja tükeldatud tomat. Maitsesta pannitäis soola, pipra, suhkru ja laimimahlaga, kata kaanega ja hauta aeg-ajalt segades kümmekond minutit.
  • Lisa siis kookoskoor ja vesi. Lase keema tõusta ja hauta veel paarikümmend minutit, kuni kana on läbi küpsenud. Kontrolli maitsed ja soovi vajadusel lisa veel soola, suhkrut või laimimahla, et maitsed tasakaalu saada. Kui soovid paksemat kastet, võid viimase otsa hautada karri tilma kaaneta, et vedelik aurustuks ja kaste kokku keeks.
  • Nagu karridele kohane, maitseb see eriti hästi järgmisel päeval, kui maitsed on saanud omavahel seguneda.
  • *Sri Lanka karripulber peaks kindlasti sisaldama jahvatatud koriandriseemneid, vürtsköömneid, musta pipart ja kardemoni. Need on kohustuslikud. Lisaks võib karrisse lisada sinepiseemneid, nelki ja fenkoliseemneid (kõik siis uhmerdatud ja jahvatatud). NB! Sri Lanka karri ei sisalda kurkumit. Karripulbri asenduseks sobib kõige paremini Madrase karri, mida on saada Santa Maria kaubamärgi all.
  • *Värsked karrilehed annavad karrile ainuomase väga mõnusa maitse. Neid leiab nt Piprapoe sügavkülmast ja neid tasub hoida kodus sügavkülmas. Jätkub kauaks. Kuivatatud karrilehti leiab ka näiteks Selveri eksootiliste maitseainete letist, aga need päris õiget maitset ikka ei anna.