Go Back

Punase veini ja rosmariiniga Iberico sealiha

Cook Time25 minutes
Marineerimiseks vajalik aeg:1 hour
Total Time1 hour 25 minutes
Servings: 6

Ingredients

  • 1,5 kg Iberico seakarreed

Marinaad:

  • 2 dl punast veini
  • 3-4 rosmariinioksa
  • 60 g pruuni suhkrut
  • Paar anšoovisefileed hakituna (soovi korral)
  • 7 küüslauguküünt purustatuna
  • 2 sl Worcetershire kastet
  • 2 tl soola
  • Värskelt jahvatatud musta pipart

Instructions

  • Lõika liha ribide vahelt lahti.
  • Sega omavahel marinaadi ained. Rosmariinioksi töötle enne lisamist veidi uhmriga või noaseljaga, et tema aromaatsed õlid liikuma pääseksid. Tõsta liha marinaadi ja jäta tunnikeseks marineerima.
  • Pruunista liha kuumal pannil mõlemalt poolt. Tõsta eelkuumutatud 170-180 kraadisesse ahju järelküpsema umbes 10 minutiks või seni, kuni sisetemperatuur on 60-70 kraadi. Lase ahjust võtmise järel ja enne lahtilõikamist lihal pisut “puhata”. Võimalusel kasuta termomeetrit, et liha sisetemperatuur jääks 60-70 kraadi juurde sõltuvalt sellest, kui küpset liha soovid.
  • Järelejäänud marinaadi võid kokku keeta kuni see on siirupine ning sellega siis liha veel üle pintseldada.