Töötle keedetud kartul kahvliga peeneks. Lisa kartulile riivitud juust, murulauk, suitsutatud paprika pulber ja munakollane. Sega läbi. Töötle tuunikala väiksemateks tükkideks ja lisa siis kartuli-juustusegule. Sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
Veereta tainast umbes Kreeka pähkli suurused pallid. Klopi munad piimaga lahti. Veereta tainapalle esmalt jahu sees, siis muna ja viimasena riivsaia sees. Suru veidi riivsaia pallide külge.
Tõsta juustupallid kuumaõhufritüüri, piserda või pritsi õliga (väga mugav on kasutada õlipritsi) ning küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit. Vahepeal keera palle, et nad ühtlaselt küpseksid.
Võid neid palle ka tavalises ahjus pöördõhuga küpsetada.
Serveeri juustupalle soojalt koos Herkkumaa paprika- või mangomajoneesiga.