Go Back

Krõbedad juustukroketid kartuli ja tuunikalaga

Total Time40 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 300 g keedetud kartulit
  • 150 g riivitud Argal Curado juustu
  • 1 tl suitsutatud paprika pulbrit
  • Suur peotäis hakitud murulauku
  • ½ tl tšillihelbeid
  • 1 munakollane + 2 muna
  • 200 g tuunikalafileed õlis
  • 50 ml piima
  • 200 g riivsaia või panko paneeringut
  • 200 g jahu
  • Õli
  • Serveerimiseks mango- või paprikamajoneesi

Instructions

  • Töötle keedetud kartul kahvliga peeneks. Lisa kartulile riivitud juust, murulauk, suitsutatud paprika pulber ja munakollane. Sega läbi. Töötle tuunikala väiksemateks tükkideks ja lisa siis kartuli-juustusegule. Sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Veereta tainast umbes Kreeka pähkli suurused pallid. Klopi munad piimaga lahti. Veereta tainapalle esmalt jahu sees, siis muna ja viimasena riivsaia sees. Suru veidi riivsaia pallide külge.
  • Tõsta juustupallid kuumaõhufritüüri, piserda või pritsi õliga (väga mugav on kasutada õlipritsi) ning küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit. Vahepeal keera palle, et nad ühtlaselt küpseksid.
  • Võid neid palle ka tavalises ahjus pöördõhuga küpsetada.
  • Serveeri juustupalle soojalt koos Herkkumaa paprika- või mangomajoneesiga.