Go Back

Võileib muna-heeringa-avokaadosalatiga ja murupestoga

Total Time15 minutes
Servings: 2

Ingredients

  • 2 palaleiba
  • 2 heeringafileed
  • 4 vutimuna
  • Punase sibula rattaid
  • 2 avokaadot

Murupesto:

  • Suur peotäis karulauku naati, nurmenukulehti jm
  • 1,5 dl rapsiõli
  • 70 g riivitud juustu
  • 1-2 küüslauguküünt kui kasutad karulauku, jäta see lisamata
  • 2 sl päevalilleseemneid
  • Soola

Instructions

  • Alusta esmalt murupesto valmistamiseks. Selleks tõsta roheline kraam koos riivitud juustu, küüslaugu ja päevalilleseemnetega purustajasse. Kalla peale õli ning lisa ka veidi soola. Töötle pesto ühlaseks, kuid ära liiga püreeks seda töötle. Tulemus peaks jääma mõnusalt tükiline.
  • Keeda vutimune 2 minutit ja 40 sekundit. Kasuta taimerit, nii on kõige kindlam. Jahuta jääkülma vee all. Koori ja poolita.
  • Rösti palaleiba pooled koos rösteris. Tõsta välja ja jahuta veidi. Määri leivapoolikutele pestot. Sinna peale säti viilutatud küps avokaado. Avokaadole tõsta tükeldatud heeringas. Lisa vutimunad ja punase sibula rõngad. Võid oma võileiba kaunimaks muuta veel söödavate kevadiste õitega. Soovi korral paku juurde veel kodujuustu.