Võileib muna-heeringa-avokaadosalatiga ja murupestoga
Total Time15 minutesmins
Servings: 2
Ingredients
2palaleiba
2heeringafileed
4vutimuna
Punase sibula rattaid
2avokaadot
Murupesto:
Suur peotäis karulaukunaati, nurmenukulehti jm
1,5dlrapsiõli
70griivitud juustu
1-2küüslauguküüntkui kasutad karulauku, jäta see lisamata
2slpäevalilleseemneid
Soola
Instructions
Alusta esmalt murupesto valmistamiseks. Selleks tõsta roheline kraam koos riivitud juustu, küüslaugu ja päevalilleseemnetega purustajasse. Kalla peale õli ning lisa ka veidi soola. Töötle pesto ühlaseks, kuid ära liiga püreeks seda töötle. Tulemus peaks jääma mõnusalt tükiline.
Keeda vutimune 2 minutit ja 40 sekundit. Kasuta taimerit, nii on kõige kindlam. Jahuta jääkülma vee all. Koori ja poolita.
Rösti palaleiba pooled koos rösteris. Tõsta välja ja jahuta veidi. Määri leivapoolikutele pestot. Sinna peale säti viilutatud küps avokaado. Avokaadole tõsta tükeldatud heeringas. Lisa vutimunad ja punase sibula rõngad. Võid oma võileiba kaunimaks muuta veel söödavate kevadiste õitega. Soovi korral paku juurde veel kodujuustu.