Go Back

Röstitud hapusai peedi-heeringasalati ja kiirmarineeritud värske kurgiga

Total Time15 minutes
Servings: 2

Ingredients

  • 2 suurt viilu röstitud haputainasaia
  • 1+1 Viči heeringafileed
  • 2 keedetud peeti riivituna
  • 2 sl majoneesi
  • 1 tl mädarõigast
  • 2 lühikest kurki õhukeste ribadena
  • Laimimahla
  • Hakitud murulauku või till
  • Hakitud punast sibulat
  • Keedetud vutimune
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Pane esmalt kurk marinaadi. Selleks sega laimimahl (võid kasutada ka äädikat) tibakese soola ja hakitud murulaugu või tilliga. Tõsta sinna sisse kurgiribad ja jäta veidikeseks maitsestuma.
  • Keeda vutimune 2 minutit ja 40 sekundit. Jahuta siis külma vee all.
  • Sega riivitud peet majoneesi, ühe hakitud heeringafilee ja mädarõikaga. Sega läbi. Vajadusel lisa ka soola. Tõsta heeringa-peedisalatit röstitud hapusaiale. Sinna peale säti kiirmarineeritud kurki. Kurgile säti veel täiendavalt heeringatükke ja pane sinna ka poolitatud keedetud vutimuna. Puista peale hakitud punast sibulat. Serveeri kohe.