Go Back

Külm peedisupp marineeritud kurgi ja mädarõikaga

Total Time15 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 200 g Kitchen Masters marineeritud punapeeti
  • 3-4 Kitchen Masters marineeritud kurki
  • Pool pikka kurki
  • 4 kõvaks keedetud muna
  • Mõned rohelise sibula varred
  • Peotäis värsket tilli
  • 1 sl mädarõigast
  • 2 sl hapukoort
  • 1 liiter keefiri
  • 1 sl õunaäädikat või valge veini äädikat
  • 2 tl suhkrut mina jätsin ära
  • Serveerimiseks keedetud vutimune riivitud sidrunikoort, värskeid ürte jm
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Tükelda marineeritud kurk, värske kurk ja muna. Haki roheline sibul ja till. Tõsta kaussi ja lisa mädarõigast ning soola ja pipart. Jäta veidikeseks “tõmbama”.
  • Lisa siis hapukoor ja purgist marineeritud peediribad. Kalla juurde ¼ peedi marinaadi ja 3-5 sl marineeritud kurkide vedelikku. Lisa nüüd tükeldatud marineeritud kurk ja värske kurk. Kalla peale keefil, lisa õunaäädikas ja kui kasutad suhkrut, lisa ka see. Samas on mariaadides ka piisavalt suhkrut, seega kontrolli enne suhkru lisamist maitseid. Sega kõik läbi. Tõsta külmkappi paariks tunniks, et maitsed seguneksid. Serveerimisel lisa värsket hakitud tilli, keedetud muna, riivitud sidrunikoort ja värskelt jahvatatud musta pipart.
  • Nipp! Siia supile võid lisada ka keedetud või praetud kartuleid. Eriti maitsev jääb noorte magusate kartulitega.
  • Nipp! Võid lisada supile ka suitsukala, krevette või vähisabasid.