Go Back

Majoneesibiskviidiga kapsapirukas

Total Time45 minutes
Servings: 8

Ingredients

  • 3 suuremat muna
  • 1 sl hapukoort
  • 5 kuhjaga supilusikatäit jahu
  • 210 g tavalist või küüslaugumajoneesi
  • 0,5 tl soodat + 0 5 tl äädikat, lusikas kokku segatuna
  • 1 sibul hakituna
  • 100 g peekonit
  • 0,5 kg kapsast peente ribadena
  • Soola ja pipart
  • Võid või õli/või segu

Instructions

  • Haki sibul ja kapsas. Kuumuta pann ning prae tükeldatud peekonit ja lisa siis pannile sibul ja kapsas. Vajadusel lisa võid või õli. Prae, kuni kapsas on veel kergelt krõmpsuv. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Taina jaoks vahusta munakollased, lisa hapukoor, jahu, majonees, omavahel kokku segatud äädikas ja sooda. Vahusta munavalged ning sega ettevaatlikult ülejäänud taina sisse.
  • Määri ahjuvorm võiga, kalla pool tainast vormi põhja. Sinna peale laota läbipraetud kapsas. Kalla kapsale teine pool tainast ning küpseta ahjus 180-200 kraadi juures kuni pirukas on kulpruuni värvusega ning tainas ei jää enam tiku külge.
  • Maitseb hästi nii soojalt kui ka järgmisel päeval jahtunult.