Go Back

Suvikõrvitsapirukas salvei ja sinihallitusjuustuga

Total Time1 hour
Servings: 8

Equipment

  • 24-cm läbimõõduga vorm

Ingredients

Pirukapõhi:

  • 100 g võid
  • 3 dl rukkijahu
  • 0,5-1 dl nisujahu
  • Näpuotsaga soola
  • Vajadusel veidi vett

Täidis:

  • 1 hakitud sibul
  • Paar hakitud küüslauguküünt
  • 2 suvikõrvitsat pikkupidi ribadena
  • 2 muna
  • 2 dl 35%-list koort
  • 100 g sinihallitusjuustu
  • 70 g parmesani juustu
  • Kümmekond salveilehte + kaunistamiseks
  • Soola ja pipart
  • Oliiviõli

Instructions

  • Alusta pirukapõhja valmistamisest. Selleks töötle köögikombainis külm tükeldatud või, sool ja jahud ühtlaseks puruks. Vajadusel lisa nii palju külma vett, et moodustuks tainas. Keera tainas toidukilesse ja tõsta külma umbes pooleks tunniks. Tõsta siis tainas külmast ja lõika tainapallist õhukesed viilud. Vooderda nendega 24-cm koogivormi põhi ja küljed. Kata pirukapõhja tainas küpsetuspaberiga, aseta sellele raskus (kuivatatud herned, riis või spetsiaalne raskus) ja küpseta ahjus 180-200 kraadi juures, kuni taina pind on kuiv. Eemalda raskus ja küpsetuspaber ning küpseta veel mõned minutid. Tõsta ahjust.
  • Vahepeal kuumuta pannil grillpann või kasuta grilli. Piserda suvikõrvitsast lõigatud õhukesi viile oliiviõli, soola ja pipraga ning grilli mõlemalt poolt kergelt läbi. Tõsta kõrvale.
  • Kuumuta pannil oliiviõli ning prae vaiksel kuumusel hakitud sibulat ja küüslauku kümmekon minutit. Ära pruunista. Poole pealt lisa hakitud salveilehed. Tõsta segu pannilt eelküpsetatud pirukapõhjale. Sinna peale säti grillitud suvikõrvits ja suvikõrvitsaviilude vahele pudista sinihallitusjuustu.
  • Klopi lahti munad ja sega koorega. Maitsesta segu näpuotsatäie soola ja pipraga. Ole soola lisamisega ettevaatlik, sest sinihallitusjuust on ise üsna soolane. Kalla sega pirukapõhjale, sinna peale säti veel riivitud parmesani ja tõsta siis eelkuumutatud ahju 180-200 kraai juurde umbes 30-40 minutiks või seni, kuni pirukas on kuldne ja läbi küpsenud. Kui pirukas hakkab pealt liialt pruunistuma, võid katta ta fooliumiga.
  • Jahuta veidi enne lahtilõikamist ja serveerides puista peale värskeid või võis krõbedaks praetud salveilehti.