Go Back

Külluslik ohtra juustuga lasanje

Total Time1 hour
Servings: 6

Ingredients

  • 18-20 Barilla lasanjeplaati sõltuvalt ahjuvormi suurusest
  • 400 g Barilla tomatikastet võid kasutada erinevaid
  • 500 g hakkliha
  • 1 hakitud sibul
  • 2-3 hakitud küüslauguküünt
  • 1 riivitud porgand

Juustukaste:

  • 50 g võid
  • 1 dl jahu
  • 7-8 dl piima
  • 100 g riivitud juustu
  • Soola ja valget pipart

Peale:

  • 100 g riivitud juustu

Instructions

  • Alusta tomatikastme valmistamisest. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Lisa hakitud sibul ja küüslauk, hauta mõne minuti jooksul läbi ja lisa siis hakkliha ning riivitud porgand. Prae hakkliha seni, kuni see on värvi muutnud. Maitsesta soola ja pipraga ning kalla peale tomatikaste, vajadusel lisa veidi vett, sega kõik läbi ning lase keema tõusta. Alanda siis kuumust ning lase vaiksel tulel podiseda 10-15 minutit.
  • Juustukastme valmistamiseks sulata potis või pannil või. Lisa jahu ja prae kergelt läbi. Lisa osade kaupa ja pidevalt vispeldades piim, et kastme sisse tükke ei jääks. Kuumuta pidevalt segades keemiseni ja keeda vaiksel tulel 5-6 minutit, kuni kaste pakseneb. Lisa juurde riivitud juust ja tõsta kaste tulelt. Maitsesta soola ja valge pipraga.
  • Võta ahjuvorm ja määri sinna põhjale kiht juustukastet. Sinna peale lao üks kiht lasanjeplaate. Sinna peale laota kiht hakkliha-tomatikastet. Korda sama, kuni kastmed on ära kasutatud. Viimane kiht peab jääma juustukaste. Sinna peale laota riivitud juustu ja tõsta siis lasanjevorm eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde. Küpseta ca 40 minutit või seni, kuni vorm on kuldne. Enne lahtilõikamist jahuta veidi ja serveerimisel puista peale värsket basiilikut.