2-3tlViie pipra valmissegu või sega ise kokku(valge pipar, must pipar, roheline pipar, rosé pipar, vürts)
1valge sibul
1punane sibul
2loorberilehte
Hakitud värsket tilli
Poole sidruni mahl
2slsuhkrut
1tlsoola
1,5dlvett
Instructions
Tükelda heeringas parajateks tükkideks. Kui kasutad terveid pipraid, siis purusta need uhmris. Jäta mõned pipraterad purustamata ja kasuta neid hiljem kaunistamisk. Võid kasutada ka valmis purustatud viie pipra segu. Koori sibulad ja lõika poolratasteks. Purusta loorberilehed väiksemateks tükkideks.
Sega jahvatatud piprad vee, soola ja suhkruga kuni suhkur on lahustunud. Lisa sibul, loorberileht, sidrunimahl, hakitud till ja sidrunipipar. Lao purki tükeldatud heeringas kihiti marinaadiga. Jälgi, et heeringas oleks üleni marinaadi sees. Lisa ka purustamata jäänud piprad. Vajadusel vajuta heeringat veidi kokku. Jäta 2-3 päevaks marineerima enne kui purgi avad.