Go Back

Kapsalohud läätsedega magusvürtsises kookoskastmes

Total Time45 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 1 väiksem kapsapea
  • Pöidlasuurune jupp ingverit
  • 2-3 küüslauguküünt
  • 1 sibul
  • 1 tšillipipart
  • 2 tl kurkumit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 400 g ehk 1 purk kookospiima
  • 2 dl köögiviljapuljongit
  • 2 dl läätsesid
  • Õli
  • Soola ja pipart

Instructions

  • Kuumuta pannil õli ja prae sektoriteks lõigatud kapsast mõlemalt poolt, kuni see on kergelt pruunistunud. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pannilt ära. Kuumuta pannil veel veidi õli ning hauta vaiksel kuumusel hakitud sibulat ning riivitud küüslauku ja ingverit 5-7 minutit. Lisa siis pannile kurkum ja vürtsköömned ja kuumuta läbi, kuni need muutuvad aromaatseks. Kalla pannile kookospiim ja köögiviljapuljong, sega läbi ja lisa vedeliku sisse ka läätsed. Kata kaanega ning hauta keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Tõsta nüüd pannile kapsasektorid tagasi, kasta neid kookospiimaga ja tõsta ahju180 kraadi juurde 15-20 minutiks. Peale 20 minutit peaksid läätsed olema peaaegu pehmed. Vajadusel lisa pannile veel veidi vett või puljongit, kasta kapsaid veel vedelikuga ja tõsta ahju temperatuur 200 kraadini ning küpseta pannitäit veel kümmekond minutit. Serveerides võid juurde pakkuda riisi ja lisada koriandrit.