20x30 cm kandiline koogivorm või 26-28 cm läbimõõduga ümmargune koogivorm
Ingredients
200gsulatatud võid
100gtumedat šokolaadi
2-2,5dlsuhkrut
3suuremat muna
1tlvaniljesuhkrut
½tlsoola
2slpiparkoogimaitseainet
100gkakaopulbrit
160gjahu
1tlküpsetuspulbrit
1tlsoodat
Toorjuustuglasuur:
200gtoasooja toorjuustu
2dltuhksuhkrut
1sidruni või laimi riivitud koor ja mahl
Instructions
Sulata või koos hakitud tumeda šokolaadiga madalal kuumusel. Klopi munad suhkruga vahule ja lisa siis sulatatud või koos šokolaadiga. Sega kokku kuivained ehk vaniljesuhkur, sool, piparkoogimaitseaine, kakaopulber, jahu,küpsetuspulber ja sooda. Sõelu kuivained või-munasegu sisse ja sega vaikselt alt üles tõstes tainas ühtlaseks. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ning küpseta siis 170 kraadi juures ca 35-45 minutit. Küpsust kontrolli tikuga. Vajadusel pikenda küpsetamisaega.
Tõsta kook ahjust ja jahuta.
Glasuuri valmistamiseks mikserda toasoe toorjuust koos suhkru ja vaniljesuhkruga ühtlaseks kreemiks. Lisa riivitud sidruni- või laimikoor ja mahl. Sega ühtlaseks ja määri siis jahtunud browniele. Puista peale granaatõunaseemneid.Selle koguse jaoks kasuta kas kandilist 20x30 mõõduga vormi või 26-28 cm läbimõõduga ümmargust vormi.