Heeringasalatiga täidetud krõbedad kartulilootsikud
Total Time30 minutesmins
Servings: 6
Ingredients
10koorega minikartulit
2Viči suuremat heeringafileed
1hakitud punane sibul
1hakitud hapukurk
2-3slhapukoort
Soola ja pipart
Sidrunimahla
Hakitud värsket tilli + kaunistamiseks
Kaunistamiseks keedetud vutimune ja soovi korral kalamarja
Õli piserdamiseks
Instructions
Keeda poolitatud koorega minikartuleid 10-15 minutit. Uurista siis lusikaga välja kartuli sisu, piserda kartulipoolikuid õliga ning puista peale veidi soola ja küpseta siis 180-200 kraadi juures seni, kuni kartulipoolikutele on tekkinud krõbe kuldne kiht ehk umbes 7-10 minutit.
Haki välja uuristatud kartulisisu ja lisa sellele 1 hakitud heeringafilee, hakitud punane sibul ja hapukoor. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa ka veidi sidrunimahla ja hakitud tilli. Sega kõik läbi ning täida sellega kuldseks küpsetatud kartulilootsikud. Aseta igale suupistele paraja suurusega heeringatükk ning poolitatud vutimuna. Kaunista tilliokstega ja pidulikkuse lisamiseks võid tõsta suupistele veel veidi kalamarja.