Purkitehtud sibula-kurgi salat ehk Toome salat
Vana hea Toome salat ehk purkitehtud kurgi-sibulasalat porgandiga. Soovi korral võid lisada siia ka väikeseid kollaseid suvikõrvitsaid ning vürtsikama toidu sõbrad võivad lisada ka hakitud tšillipipart
Prep Time13 hours hrs
Cook Time25 minutes mins
Servings: 6 0,5-liitrist purki
- 2,5 kg kurke viilutatuna
- 1 kg sibulat viilutatuna
- 500 g porgandeid viilutatuna
- 2 tk suvikõrvitsat viilutatuna (soovi korral)
- 2 sl meresoola
- 2-3 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
- 2-3 sl 30%-list äädikat
- 1 tl jahvatatud musta pipart
- 1 dl rapsiõli
- 1-2 tk tšillipipart hakituna, soovi korral
Sega suuremas potis kurgid, sibulad ja porgandid maitseainete
ja õliga. Sega läbi ja tõsta jahedasse maitsestuma 12-24 tunniks. Kuumuta siis
potitäis keemiseni, alanda kuumust ja hoia kuumas ca 20 minutit. Ära keeda. Tõsta salat steriliseeritud* purkidesse ja kaaneta kohe. Säilita
jahedas. *Steriliseerimiseks tõsta pestud kuivad purgid ja
purgikaaned 75-kraadini kuumutatud ahju vähemalt 15-ks minutiks. Tõsta ahjust
välja ja täida kuuma hoidisega ning kaaneta kohe.