Go Back
+ servings

Purkitehtud sibula-kurgi salat ehk Toome salat

Vana hea Toome salat ehk purkitehtud kurgi-sibulasalat porgandiga. Soovi korral võid lisada siia ka väikeseid kollaseid suvikõrvitsaid ning vürtsikama toidu sõbrad võivad lisada ka hakitud tšillipipart
Prep Time13 hrs
Cook Time25 mins
Course: Hoidis
Servings: 6 0,5-liitrist purki

Ingredients

  • 2,5 kg kurke viilutatuna
  • 1 kg sibulat viilutatuna
  • 500 g porgandeid viilutatuna
  • 2 tk suvikõrvitsat viilutatuna (soovi korral)
  • 2 sl meresoola
  • 2-3 sl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
  • 2-3 sl 30%-list äädikat
  • 1 tl jahvatatud musta pipart
  • 1 dl rapsiõli
  • 1-2 tk tšillipipart hakituna, soovi korral

Instructions

  • Sega suuremas potis kurgid, sibulad ja porgandid maitseainete
    ja õliga. Sega läbi ja tõsta jahedasse maitsestuma 12-24 tunniks. Kuumuta siis
    potitäis keemiseni, alanda kuumust ja hoia kuumas ca 20 minutit. Ära keeda.
    Tõsta salat steriliseeritud* purkidesse ja kaaneta kohe. Säilita
    jahedas.
    *Steriliseerimiseks tõsta pestud kuivad purgid ja
    purgikaaned 75-kraadini kuumutatud ahju vähemalt 15-ks minutiks. Tõsta ahjust
    välja ja täida kuuma hoidisega ning kaaneta kohe.