Go Back
+ servings

Kreemine sibula püreesupp kartuli ja spinatiga

Toitev ja väga maitsev püreesupp, kus sibulaga ei koonerdata. Kõige maitsvam jääb supp Peipsi sibulatega
Total Time30 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 4 tk sibulat koorituna ja tükeldatuna
  • 3 tk küüslauguküünt hakituna
  • 1 tk tšillipipart hakituna
  • 3 tk kartulit tükeldatuna
  • 5-7 dl puljongit
  • 4 dl koort
  • 2x100 g pakk spinatit
  • soola ja pipart
  • röstitud kõrvitsaseemneid ja kooritud kanepiseemneid
  • õli praadimiseks

Instructions

  • Kuumuta poti põhjas õli ja prae keskmisel kuumusel sibulat mõned minutid. Lisa siis küüslauk ja tšillipipar, kuumuta läbi, alanda kuumust ja lase hästi vaiksel kuumusel haududa ca 10-15 minutit. Soovi korral lisa sibulale ka punet või tüümiani. Lisa tükeldatud kartul, kuumuta läbi ning kalla siis peale kuum puljong. Lase keema tõusta, alanda kuumust, kata pott kaanega ja keeda, kuni kartul on pehme. Lisa spinat, lase sel kuumuse toel pehmeneda ja kalla siis peale koor. Püreesta supp ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides lisa röstitud kõrvitsaseemneid ja/või kooritud kanepiseemneid. Paku juurde pehmet saia.