Go Back

Apelsinimaitseline oliiviõlikook tatrajahuga

Lihtsa valmistuskäiguga ja põneva maitsekombinatsiooniga kook, kus pearoll kanda oliiviõlil
Total Time1 hr 15 mins

Equipment

  • 20-22 cm läbimõõduga vorm

Ingredients

  • 3 dl toortatrajahu
  • 1-1,5 dl rafineerimata roosuhkrut
  • ½ tl soodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • näpuotsaga soola
  • 2 dl oliiviõli Borges Fruity
  • 3 dl piima
  • 3 tk muna
  • 2-3 tl apelsinikoort riivituna
  • 50 ml Vana Tallinna likööri
  • 50 ml apelsinimahla värskelt pressitud

Instructions

  • Sega omavahel jahu, suhkur, sool, sooda ja küpsetuspulber.
    Teises kausis sega oliiviõli, piim, munad, apelsinikoor ja -mahl ning liköör.
    Ühenda omavahel segud, sega tainas ühtlaseks ja kalla siis küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva ca 22-cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 160-170 kraadi juures umbes tund aega. Küpsust võid kontrollida tikuga.
    Juurde võid pakkuda marja- või puuviljakastet. Pildilolev kaste on keedetud 1 dl värskelt pressitud apelsinimahlast ja 200 g pohladest, kuhu on lisatud veel 1 dl suhkrut, veidi vanillisuhkrut ja mõned viilud ingverit. Lase kõik kastme ained keema tõusta ja keeda mõned minutid, kuni osa pohladest on katki keenud ja kaste paksemaks muutunud. Maitsesta sortsukese Vana Tallinna likööriga.