Go Back
+ servings

Apelsinikana seesamiseemnetega

Total Time20 mins
Servings: 4

Ingredients

  • 700 g kanafileed tükeldatuna
  • 1 dl kanapuljongit
  • 2 sl apelsinimarmelaadi
  • 50 ml apelsinimahla soovitavalt värskelt pressitud
  • 3 sl sojakastet
  • 1 tl veiniäädikat või sidrunimahla
  • Väike jupp ingverit peenelt riivituna
  • 3 küüslauguküünt peenelt riivituna või hakituna
  • 4 sl maisitärklist lisatakse osade kaupa
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks
  • Tšillikastet või srirachat soovi korral
  • 2 sl seesamiseemneid
  • Rohelist sibulat hakituna

Instructions

  • Sega väikeses kausis omavahel kanapuljong, apelsinimarmelaad, apelsinimahl, sojakaste, sidrunimahl või veiniäädikas, ingver, küüslauk ja 1 supilusikatäis maisitärklist.
  • Maitsesta tükeldatud kana soola ja pipraga ning lisa 3 sl maisitärklist. Sega läbi nii, et kana oleks ühtlaselt tärklisega kaetud.
  • Kuumuta pannil õli ning prae kana pannil läbi, kuni see on kuldse kooriku saanud. Selleks kulub 6-8 minutit. Ära panni üle koorma, pigem prae kana mitmes osas. Lisa juurde kastmesegu ja kuumuta, kuni segu pakseneb. Puista peale seesamiseemned ja hakitud roheline sibul.
  • Serveeri koos aurutatud basmati riisi ja brokoli õisikutega